Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Διαμαρτυρία για την κράτηση των Στρατιωτικών μας στην Αδριανούπολη





Το Παράρτημα της Ένωσης Αποστράτων Αξκών Στρατού "ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ" συμμετέχει στην διαμαρτυρία για την κράτηση των δύο Στρατιωτικών μας και σας μεταφέρει τα μηνύματα συμπαράστασης από τις Ενώσεις αποστράτων όλης της χώρας.

Διαμαρτυρόμεθα έντονα για την μπαμπέσικη κράτηση του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη από τις Τουρκικές αρχές.

Γεγονότα που επιλύονταν σε επίπεδο Διοικητών προκαλύψεως η Τουρκία το ανέβασε σε υψηλό διπλωματικό θέμα και η πολιτική ηγεσία της γείτονος προσποιείται ότι δεν επηρεάζει τις δικαστικές αρχές. Εμείς δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι δεν συμβαίνει τίποτα.


Εμείς που προερχόμαστε από τις ΕΔ γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα δύο στελέχη μας εκτελούσαν απλή περιπολία και εάν πέρασαν στο τουρκικό έδαφος λίγα μέτρα, δεν είχαν πρόθεση, ούτε κρύβεται κάτι πίσω από την υπόθεση, άρα η ομηρία των δύο παλληκαριών μας είναι σκόπιμη και συνέπεια μη καλής γειτονίας.

Η σκέψη των τούρκων να εκμεταλλευθούν και αξιοποιήσουν την σύλληψη και κράτηση των δύο στρατιωτικών θυμίζει ανατολίτικο παζάρι και δείχνει ξεκάθαρα τους πονηρούς σκοπούς των.

Συμπαραστεκόμαστε στις οικογένειες των στελεχών μας και τους λέμε ότι είμαστε υπερήφανοι για τα παιδιά σας είμαστε υπερήφανοι για τις ΕΔ. Δεν θα σταματήσουμε τις διαμαρτυρίες μέχρι τα παλληκάρια μας να επιστρέψουν στην Πατρίδα και στην αγκαλιά των δικών τους.

Σας διαβεβαιώνω ότι τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνουν καθημερινά πολύ περισσότερα από τον εαυτό τους και την ψυχή τους και στερούν τόσα πολλά από τις οικογένειες και τους οικείους τους. Γιαυτό τους ευχαριστούμε.

Τα μηνύματα που στέλνουμε από την ακριτική Ορεστιάδα είναι :

Προς την τουρκική ηγεσία:

Η απόφαση να εκμεταλλευθεί και να αξιοποιήσει ένα σύνηθες μεθοριακό συμβάν για άλλους, πονηρούς σκοπούς, είναι αδιέξοδη και δεν δείχνει καλή γειτονία.

Προς την Πολιτική και Στρατιωτική Ηγεσία της χώρας μας

Να ενεργήσουν για την άμεση επιστροφή των παιδιών μας. Να σταματήσουν τους διαξιφισμούς Κυβέρνηση και αντιπολίτευση, χρειάζεται σύμπνοια.

Να σταματήσουν οι αυταπάτες, για να αποφύγουμε την σύγκρουση με τους γείτονες πρέπει, να εγκαταλείψουμε το αφήγημα της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, η οποία προσέγγιση πνίγεται καθημερινά στα νερά του Αιγαίου και της Κύπρου και πρόσφατα φυλακίστηκε στις φυλακές Αδριανουπόλεως. Κανείς δεν θέλει πόλεμο πρώτοι εμείς που γνωρίζουμε τι σημαίνει πόλεμος.

Να ισχυροποιήσουν την αποτρεπτική μας ικανότητα άμεσα με την προμήθεια οπλικών συστημάτων αιχμής και με την αύξηση της στρατιωτικής θητείας. Παιχνίδια με την ασφάλεια της χώρας δεν είναι αποδεκτά από τον λαό μας.

Προς τις οικογένειες των στρατιωτικών μας:

Νίκο Σοφία, Νίκο και Βενετία Κουράγιο, μπόρα είναι θα περάσει, να έχετε πίστη στο Θεό, οι προσευχές μας να σκεπάζουν τα παλληκάρια μας και  σας.

Νιώθουμε τον πόνο σας και αυτός ο πόνος μας πεισμώνει και ατσαλώνει την ψυχή μας.

Καλή και γρήγορη  επάνοδο των παιδιών σας και συναδέλφων μας στην Πατρίδα.