Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

5ετία σε Μονάδες Εκστρατείας



5ετία σε Μονάδες Εκστρατείας

Περιήλθαν σε γνώση του Παραρτήματος περιπτώσεις συναδέλφων που δεν έχει περιληφθεί στον υπολογισμό της σύνταξης τους η υπόψη πενταετία,

Κατόπιν των παραπάνω το Παράρτημα ΕΑΑΣ ΔΙΔ/ΧΟΥ προτείνει στους ενδιαφερόμενους συναδέλφους τα εξής:


Να ελέγξουν την ισχύουσα συνταξιοδοτική τους πράξη, εάν έχουν συμπεριληφθεί τα έτη που διανύθηκαν σε Μονάδες Εκστρατείας (μέχρι 5 έτη).  Τα έτη αυτά αναγράφονται για όσους είναι δικαιούχοι στην συνταξιοδοτική πράξη,.

Μετά τον έλεγχο, εφόσον δεν αναγράφονται τα έτη εκστρατείας στην συνταξιοδοτική τους πράξη, παρά ότι υπηρέτησαν σε Μονάδες εκστρατείας, να υποβάλουν σχετική αίτηση στη Διεύθυνση Ιστορίας Στρατού (ΔΙΣ).

Η διεύθυνση της ΔΙΣ είναι: Θαλού και Πιττακού 10, Αθήνα ΤΚ 105 58, στην περιοχή της Πλάκας.  Κατόπιν επικοινωνίας, ο Διευθυντής της ΔΙΣ  διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξει άμεση απάντηση στις αιτήσεις που θα υποβληθούν και  ενημέρωσε ότι οι αιτήσεις μπορούν να κατατίθενται και μέσω του e-mail της Υπηρεσίας gesdisarmy@gmail.com, τηλ. επικοινωνίας 2103221747, 2106552701, (ισχύει για τους αποστράτους του ΣΞ), για την έκδοση της αντίστοιχης βεβαίωσης.

Στη συνέχεια, να καταθέσουν τη βεβαίωση της ΔΙΣ στο ΓΛΚ, το συντομότερο.

Σημείωση:  Επισημαίνεται ότι εφόσον τα έτη σε Μονάδες εκστρατείας συμπίπτουν με έτη που έχουν καταχωρηθεί ως εξάμηνα πτητικά, καταδυτικά, αλεξιπτωτιστού κλπ, ΔΕΝ συνυπολογίζονται επιπλέον.



Για το Διοικητικό Συμβούλιο

                              Ο                                                                              Ο

            ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                        ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ